четвртак, 29. октобар 2020. године  у 19.00 часова 

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ ПОЕЗИЈЕ 

Милан Михајловић
“Срне и ране”

 

гости
Драган Лакићевић, главни уредник Српске књижевне задруге
Давид Кецман Дако
проф. др Даница Андрејевић
Милан Михајловић,
аутор

 

Милан Михајловић је један од најугледнијих српских песника који данас живе на Косову и Метохији. Можда је стога његова лирика песникова лична карта – водич места и живота, где се живописи старих манастира огледају у снимцима и импулсима савременог живота песника и његових послова, дана, пријатеља и свеколиких лирских доживљаја.

У књизи се налази 36 песама које су настале у последњих десет година Михајловићевог стваралаштва. Издавач је Мала библиотека Српске Књижевне Задруге.

У књизи песама “Срне и ране” су и стихови посвећени пријатељима, од којих већина није међу живима, које ће Милан Михајловић на овај начин сачувати од заборава.

И пре самог читања песама, оно што читаоца овог дела заинтересује јесте и сам наслов књиге “Срне и ране”.

“Наслов који је издавач тако здушно прихватио је заправо изашао из песме коју сам посветио песнику Слободану Ракетићу, који је итекако утицао на мој развојни пут у књижевном смислу. Он је заслужио да има једну песму као посвету кроз стих и мислим да сам му се на тај начин бар делимично одужио. Верујем да је он итекако значајан за све српске писце на Косову и Метохији, тако да кроз сам наслов, али и песму, баш као и Моми Димићу, покушао да учиним да остану део мене, јер знамо да они који пишу и трају, не само кроз књигу, већ и у срцима својих пријатеља заувек живе”, рекао је Михајловић.