У СЛАВУ ВИДОВДАНА

 

четвртак, 24. јун  у 19 часова

 СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ
И САМОСТАЛНЕ ИЗЛОЖБЕ СЛИКА

Олгице Стефановић

ЧУВАРИ РАСКОВНИКА

Поздравни говор
Миле Тасић

Изложбу ће отворити
Саво Халугин, сликар

 

Олгица Стефановић

Графички дизајнер, сликар и иконописац, члан Удружења ликовних уметника  Војводине (СУЛУВ-а) и Екслибрис друштва Војводине.

Живи и ствара у Новом Саду.Имала је преко четрдесет самосталних изложби у Србији, Русији, Канади, Словенији, Републици Српској и Црној Гори, а својим радовима из области графике -екслибриса, илустрације и иконописа представљала је Србију на многим међународним изложбама у нашој земљи и иностранству.

У склопу свог пројекта „Моја ћирилица“ одржава ликовне радионице за децу. Аутор је „Сликовног буквара православља“ у издању Градске Библиотеке из Новог Сада, 2017, који је на Сајму књига и уметности у Новом Саду марта 2018. добио прву награду „Захарија Орфелин“ за најлепшу књигу Сајма. Олгица Стефановић је добитник Златне значке за 2018. годину за несебичан, предан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе коју додељује Културно просветна заједница Србије и Министарство спољних послова РС.

 

 петак, 25. јун у 19 часова

ПРЕДСТАВЉАЊЕ МОНОГРАФИЈЕ

 др Борис Стојковски

   СВЕТИ САВА

 

Гости

Срђан Ерцеган, уредник
Проф.др Борис Стојковски, аутор

„Свети Сава“  аутора проф. др Бориса Стојковског је прва свеобухватна и богато илустрована монографија о Светом Сави најзначајнијој личности српске историје од средњег века до нашег доба. Монографија је написана популарним језиком и намењена је сваком кожели да сазна више о Растку Немањићу.

Уредник монографије је Срђан Ерцеган, а аутор проф. др Борис Стојковски.

 

субота, 26. јун  у 19 часова

      ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ

Лука Мичета

НЕМАЊИЋИ

БИОГРАФИЈА

 

Гости

Зоран Колунџија, урдник издавачке куће ПРОМЕТЕЈ
Лука Мичета, аутор

Лука Мичета  је српски новинар и публициста, некадашњи генерални директор Taњуга. Тренутно се бави писањем историографских књига и биографија српских владара.