Поштовани желимо да Вас обавестимо да 01. септембра наставља са радом

„ ИСТОРИЈА ЗА ДЕЦУ “ – РАДИОНИЦА

у Српском културном центру „Свети Сава“
Задужбини Душана Радића Трг Републике бр.16


Овом приликом позивамо све заинтересоване узраста од 8 до 17 година да нам се придруже у једном занимљивом путовању кроз време. Радионице ће се одржавати једном недељно у две старосне групе у трајању од 60 минута.
Радионице су бесплатне за све и трајаће до средине децембра
Заинтересовани могу да се пријаве за радионицу на број тел. Српског културног центра „Свети Сава“ 024/601833 или преко наше веб странице попуњавањем упитника

Задаци наставе „Историје за децу“ су да ученици, уочавајући узрочно-последичне везе, разумеју историјске процесе и токове, улогу истакнутих личности које су одредиле развој људског друштва, и да познају националну и општу историју (политичку, економску, друштвену, културну…), као и историју суседних народа и држава и њихову међусобну повезаност. Цео програм подељен је на четири целине: праисторија и стари век, средњи век, нови век и савремено доба.


Полазници и учесници на пројекту су деца у узрасту од 8 до 17 година подељени у групе ради квалитетнијег рада на радионицама, посета образовним и културним институцијама града и израда заједничког производа у форми изложби, представа и филмова.

Придружи се и ти овом занимљивом историјском времеплову!