Светосавска недеља

Слава Српског културног центра је Савиндан. Двадесетседмом јануарском дану претходи традиционална седмодневна духовно – културна манифестација, коју по традицији отвара интонирање Светосавске химне у извођењу Мешовитог хора СКЦ „Свети Сава“. Прво вече свакако остаје упамћено по отварању изложбе, а затим се наредних дана посетиоцима нуди богат програм у виду књижевних, музичких и драмских вечери. Манифестација се свечано завршава Светосавском академијом посвећеном најмлађима и Светосавским балом. Изврсна организација, елитни уметнички програм и његов хуманитарни карактер заслужни су за велико интересовање угледних гостију.

Недеља православља

Уочи Васкрса у задужбинаркој сали организују се програми посвећени религији и значајним јубилејима у српској историји о којима беседе духовници Српске православне цркве, истакнути историчари и књижевници. По свом садржају и броју учесника предавача Недеља православља је највећа стална манифестација Центра. Посебно духовно надахнуће посетиоцима доносило је предавање академика Владете Јеротића, који је више од деценију и по био стални гост програма.

Видовдански дани

У част највећег празника за српски народ у Центру се организује извођење монодраме и историјска предавања са тежњом јачања јединства и човекољубља кроз осврт на славну српску прошлост. О преломним догађајима у српској историји говоре угледни професори и предавачи. Тих дана, најчешће се враћамо мудрим порукама Владике Николаја Велимировића.

Бадњи дан

У сарадњи са Српском православном црквом, уочи најрадоснијег хришћанског празника, Центар традиционално организује сечу Бадњака, његово освештење и паљење на централном градском тргу. Свечани обред прати пригодан уметнички програм, чији су главни актери деца и млади. Више хиљада људи годинама се тога дана окупља око ужареног Бадњака и мириса тамјана. Пуцкетање ватре увек надјачававају поруке Божић Бате. У касним вечерњим сатима, они нешто старији у свечаној сали Задужбине уживају у звуцима гусала.

У славу 13. новембра

Дан ослобођења Суботице у Првом светском рату СКЦ Свети Сава обележава заједно са Буњевачким културним центром. Сећајући се заједничких напора предака приређује се Свечана академија “Браћа увек – увик заједно” која слави вековно пријатељство два народа. Поред наступа фолклорних група, свечану атмосферу употпуњују драмски и музички уметници.