Svetosavska nedelja

Slava Srpskog kulturnog centra je Savindan. Dvadesetsedmom januarskom danu prethodi tradicionalna sedmodnevna duhovno – kulturna manifestacija, koju po tradiciji otvara intoniranje Svetosavske himne u izvođenju Mešovitog hora SKC „Sveti Sava“. Prvo veče svakako ostaje upamćeno po otvaranju izložbe, a zatim se narednih dana posetiocima nudi bogat program u vidu književnih, muzičkih i dramskih večeri. Manifestacija se svečano završava Svetosavskom akademijom posvećenom najmlađima i Svetosavskim balom. Izvrsna organizacija, elitni umetnički program i njegov humanitarni karakter zaslužni su za veliko interesovanje uglednih gostiju.

Nedelja pravoslavlja

Uoči Vaskrsa u zadužbinarkoj sali organizuju se programi posvećeni religiji i značajnim jubilejima u srpskoj istoriji o kojima besede duhovnici Srpske pravoslavne crkve, istaknuti istoričari i književnici. Po svom sadržaju i broju učesnika predavača Nedelja pravoslavlja je najveća stalna manifestacija Centra. Posebno duhovno nadahnuće posetiocima donosilo je predavanje akademika Vladete Jerotića, koji je više od deceniju i po bio stalni gost programa.

Vidovdanski dani

U čast najvećeg praznika za srpski narod u Centru se organizuje izvođenje monodrame i istorijska predavanja sa težnjom jačanja jedinstva i čovekoljublja kroz osvrt na slavnu srpsku prošlost. O prelomnim događajima u srpskoj istoriji govore ugledni profesori i predavači. Tih dana, najčešće se vraćamo mudrim porukama Vladike Nikolaja Velimirovića.

Badnji dan

U saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, Centar tradicionalno organizuje seču Badnjaka, njegovo osveštenje i paljenje na centralnom gradskom trgu. Svečani obred prati prigodan umetnički program, čiji su glavni akteri deca i mladi. Više hiljada ljudi godinama se toga dana okuplja oko užarenog Badnjaka i mirisa tamjana. Pucketanje vatre uvek nadjačavavaju poruke Božić Bate. U kasnim večernjim satima, oni nešto stariji u svečanoj sali Zadužbine uživaju u zvucima gusala.

U slavu 13. novembra

Dan oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu SKC Sveti Sava obeležava zajedno sa Bunjevačkim kulturnim centrom. Sećajući se zajedničkih napora predaka priređuje se Svečana akademija “Braća uvek – uvik zajedno” koja slavi vekovno prijateljstvo dva naroda. Pored nastupa folklornih grupa, svečanu atmosferu upotpunjuju dramski i muzički umetnici.