Српски културни центар “Свети Сава” Суботица налази се у Задужбини Душана Радића, Трг Републике 16, од 1994. године када је Задужбина обновила рад.

Од оснивања одржано је на стотине програма у виду књижевних и научних трибина, мноштво изложби и музичких вечери у којима су представљени најзнаменитији ствараоци у културном, духовном, научном и уметничком стваралаштву.

У оквиру своје делатности културни Центар организује сталне манифестације: прославу Бадњег дана, Светосавску недељу, Недељу православља, Видовданске дане и „У славу 13. новембра”.

У оквиру другог правца деловања Центра – самоделатности, успешно ради Мешовити хор. Хор тренутно броји више од 40 чланова. У претходном периоду, хор је гостовао у многим градовима Србије и иностранству.

Издавачка делатност је присутна од првог дана рада Центра, оличеног у часопису за културу науку и књижевност „Луча”. Часопис је конципиран да својим разноврсним садржајем доприносити развоју културе српског народа на северу Војводине.

Активно је организован Књижевни клуб, који негује и промовише лепу писану реч, свој рад започиње по самом основању Центра.

У СКЦ „ Свети Сава“ није занемарен ни хуманитарни рад, сваке године се организују акције прикупљања добротворних прилога, који се усмеравају онима којима је помоћ најпотребнија у датом тренутку.

  • Рад центра није остао незапажен, за неговање српске културе и духовности, Центар је 2004. године овенчан Наградом „Теодор Павловић”, коју додељује Банатски културни центар и Црквена општина Драгутиново у сарадњи са Матицом српском.
  • Вукову награду за 2015. годину Културно – просветна заједница Србије, доделила је Центру „за изузетан дугогодишњи допринос развоју културе у Републици Србији и свесрпском културном простору и оданост вуковским идеалима”.